Bodag

2016. március 11.

Bodag

(cigány kenyér)

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 csapott ek. szódabikarbóna

1 ek. só

kb.: 3 dl langyos víz, amennyit a tészta felvesz

 

A sütéshez:

olaj

 

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk,  elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sót, majd elkezdjük adagolni a langyos vizet és összegyúrjuk a tésztát. Akkor jó, ha kenyértészta állagot kapunk. Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi vastag lepényeket formázunk belőle. Olajban mindkét oldalukat szép lángos színűre sütjük. Ez a tészta kissé sűrűbb, nehezebb lesz, mint a hagyományos kenyértészta.

Vissza az oldal tetejére