Birsalmás bableves

2015. január 30.

Birsalmás bableves

Hozzávalók

½ kg száraz bab

4-5 db babérlevél

1 db egész tv paprika

1 teáskanál só

1 nagy doboz tejföl (450 g)

1 liter tej

3-4 evőkanál liszt

1 evőkanál cukor

2 db birsalma

 

Elkészítés

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a paprikát. Amikor a bab már majdnem megfőtt, a leveshez adjuk a meghámozott, cikkekre vágott birsalmát (A magházat is el kell távolítani.) Amikor a birsalma megpuhult, villával összenyomkodjuk, majd elkészítjük a habarást. A lisztet csomómentesre keverjük a  tejföllel és folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Ezután öntjük bele a tejet, beleszórjuk az 1 evőkanál cukrot, forralunk rajta egyet és már el is készült. Langyosan vagy hidegen ideális fogyasztani.

 

Vissza az oldal tetejére