Bébi csülök préselve

2019. február 18.

Hozzávalók:
6 db bébi csülök (malaccsülök)
3 db disznófül
1 sertésköröm egyben.
szemes bors, só, babér, hagyma, fokhagyma
2 dl furmint
1 marék rózsabors

Készítünk egy fűszeres abalevet szemes borssal, sóval, babérlevéllel. Amikor lassan forrni kezd a lé, belehelyezzük a malacdarabokat, és addig hagyjuk benne, amíg könnyen leszedhető nem lesz a csontról. ( kb 2 és fél – 3 óra )
Közben furmintban feltesszük a rózsaborsot főni. Amikor puhulni kezd, lezárjuk a tüzet.
Ha a húsok megfőttek, még melegen kicsontozzuk a csontos részeket, és egy fóliával bélelt formába rétegezzük: egy sor malaccsülök, rá egy vékony sor fül. Közben beleszórjuk ritkásan a furmintos rózsaborsot. Újabb réteg csülök … újabb enyhén roppanós fül… a tetején a felső réteg csülök. Végül a fóliát visszahajtjuk, majd az egészet enyhén lesúlyozzuk, aztán hűtőbe tesszük. 24 óra múlva kifordíthatjuk a formából. Vékonyra szeletelve tálaljuk. Zöld citrommal vagy lágy tormahabbal tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére