Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

2015. június 12.

Bazsalikomos tejberizs, friss bazsalikommal és erdei gyümölcs lekvárral

 

Hozzávalók:

4 adaghoz

 

30 dkg rizs

1 liter tej

3 ek. méz

1 citrom reszelt héja

1 kis darab vanília rúd

1 csokor friss bazsalikom

2 ek. cukor

1 üveg CSIKOS erdei gyümölcs lekvár

30 dkg friss szamóca, vagy egyéb gyümölcs

 

Elkészítés

A felforrósított tejben, lassú tűzön puhára főzzük a rizst, mintha tejberizst főznénk. Reszelt citromhéjjal, vaníliával és cukorral ízesítjük. Ha a rizs szemek megpuhultak, félrehúzzuk és időnként megkeverve kihűtjük.

A rizsbe belekeverjük a friss bazsalikomot, és kis ideig állni hagyjuk, hogy az illata átjárja a rizst.

Tálaláskor kelyhekbe, poharakba kanalazzuk az illatozó rizst, friss gyümölcsökkel rétegezzük, majd rákanalazzuk az erdei gyümölcs lekvárt.

Díszítésként friss bazsalikomlevéllel tehetjük  még vidámabbá!

 

Vissza az oldal tetejére