Batátás cannoli

2013. január 18.

Batátás Cannoli


Batátás Cannoli tészta
Hozzávalók
150 gr batátapüré
1 tojás
2 csipet só
5 dkg cukor
250 gr. Liszt

Elkészítés
A lisztet egy tálba tesszük, mélyedést formálunk a közepébe: ide adagoljuk a cukrot, sót, tojást és a batátapürét. Összegyúrjuk, majd egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát, majd feldaraboljuk 10×3 cm-es darabokra, s csövekre csavarjuk a tésztadarabokat. Bőséges mennyiségű olajat forrósítunk, beletesszük a tésztával burkolt csöveket, és aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, lecsúsztatjuk a tésztát a csövekről. A tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a krémmel megtöltjük a kihűlt tésztatekercseket.

Batáta Mascarpone Krém
Hozzávalók
0,5 kg batáta
0,20 kg Mascarpone
0,05 dl narancsvíz
1 reszelt citromhéj
porcukor ízlés szerint

Elkészítés
Mascarponet keverőgéppel habosítjuk, majd beletesszük a narancsvizet, a citromhéjat,  a porcukrot  és a pürésített batátát és jól összekeverjük.

 

Vissza az oldal tetejére