Barack mousse, pezsgő szósszal

2014. december 22.

Barack mousse, pezsgő szósszal

Hozzávalók:

50 g tej

250 g tejszín

20 g cukor

5 g zselatin

100 g baracklekvár

125g tejszínhab

A peszgószószhoz:

200 g pezsgő

23g glükóz

60 g cukor

3 g zselatin

150 g baracklekvár

Elkészítés

A barackmosse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével, egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.  

Mikor kivesszük, óvatosan körbe vágjuk a krémet és úgy borítjuk ki egy tányérra.

Pezsgőszósz

A szószhoz valókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.

 

Vissza az oldal tetejére