Barack mousse, pezsgő szósszal
Hozzávalók:
50 g tej
250 g tejszín
20 g cukor
5 g zselatin
100 g baracklekvár
125g tejszínhab
A peszgószószhoz:
200 g pezsgő
23g glükóz
60 g cukor
3 g zselatin
150 g baracklekvár
Elkészítés
A barackmosse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével, egy lábosba tesszük. Állandó keverés mellett felmelegítjük, míg a zselatin és a cukor fel nem olvadnak. Ezután egy tálba öntjük, és megvárjuk, amíg 28 fokra hűl. Ekkor hozzákeverjük a tejszínhabot és kis poharakba, vagy csészékbe adagoljuk. Hűtőszekrényben 6 órát hűtjük.
Mikor kivesszük, óvatosan körbe vágjuk a krémet és úgy borítjuk ki egy tányérra.
Pezsgőszósz
A szószhoz valókat egy edénybe öntjük, felmelegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd lehűtjük és a desszertre öntjük.