Babos zakuszka

2013. január 11.

Babos zakuszka

Hozzávalók:
3 kg paprika
3 kg kápia
3 kg pritamin paprika
1 kg hagyma
1 kg szemes bab
2 kg padlizsán
1 kg sárgarépa
1 liter házi paradicsomlé
3 db petrezselyem gyökér
egy kicsi zeller gyökér

bors
babérlevél
szalicil 
½ liter olaj

Elkészítés
A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a  levét lecsorgatjuk. Az előző este beáztatott szemes babot megfőzzük, két részre osztjuk. Az egyik felét ledaráljuk, a másik marad szemesen. Az olajban az összevágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a ledarált zöldségeket és készre főzzük. Ezután tesszük bele a padlizsánt,  a ledarált babot,  a szemes babot, és felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal, cukorral, babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Forrón üvegekbe rakjuk és kevés szalicilt szórunk a tetejére, két napig dunsztoljuk.

Vissza az oldal tetejére