Babos tészta

2017. május 03.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 300 gramm finomliszt
  • 3 tojás

A babhoz:

  • 1 kanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 20 dkg puhára főtt tarkabab
  • só, bors

 

A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba tesszük, a tojásokat ráütjük, megsózzuk, majd elkezdjük gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel.

A tésztát pihentetjük, majd kisebb cipókat formázunk, és elkezdjük bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét száradni hagyjuk.

Miután a tésztával végeztünk, felrakjuk a babot főzni. Mialatt a bab puhára fő, egy pici zsíron lepirítjuk a hagymát, és meghintjük a pirospaprikával.

Mikor a bab már szépen megpuhult, a főzővizébe tesszük a tésztát. Kb. 3-4 percig együtt főzzük, majd leszűrjük a babot és a tésztát. Végül összeforgatjuk a paprikás, zsíros hagymával.

Vissza az oldal tetejére