Babos káposzta

2015. november 13.

Babos káposzta

Hozzávalók:

½ kg savanyú káposzta (szálas)

½ kg bab

30 dkg füstölt hús (csülök)

30 dkg tarja vagy lapocka

babérlevél

egész bors

 

A rántáshoz:

zsír

liszt

őrölt pirospaprika

 

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk. A csülköt megfőzzük, miután kihűlt nagyobb kockára vágjuk. A tarját is kockára daraboljuk. Ha a káposzta nagyon sós, akkor célszerű előzőleg egy kis ideig beáztatni. Egy fazékban rétegezve rakjuk a hozzávalókat. Alulra a káposzta kb.: 1/3-át tesszük, rá kerül a húsok fele, ismét a káposzta következik, ezután a hús, végül a tetejét a káposztával fedjük be. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk a mennyiségre, mert a káposzta is és a csülök is sós), fűszerezzük, majd felöntjük a csülök levével. Fedő alatt készre főzzük. Közben külön fazékban puhára főzzük a babot is. Amikor a hús és a káposzta is megfőttek, hozzáöntjük a főtt babot és együtt, kb.: 10 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összefőjenek, a legvégén pedig berántjuk. 

 

 

Vissza az oldal tetejére