Babbal töltött krumplicsónak

2018. március 05.

Hozzávalók (4 főre):
- 8 közepes krumpli
- 24 dkg bab
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek. tejföl
- 7,5 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 közepes kápiapaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- chili vagy bármi, ami csíp: ízlés szerint

A krumplikat megtisztítjuk, és hideg sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát is hasonló méretű kockákra vagdaljuk. A babot sós vízben megfőzzük.

Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, beletesszük a paprikakockákat, valamint a babot. Fűszerezzük, és együtt tovább pirítjuk. Ha a keverék szépen átpirult, félretesszük. A sajtokat külön-külön lereszeljük.

Ha a krumplik megfőttek, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni. Kivajazunk egy nagyobb tepsit, és elkészítjük a krumplicsónakokat. A krumplikat hosszában félbevágjuk. A belsejüket egy kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. fél centi vastag maradjon a széle. A krumplitörmeléket egy olyan tálba tesszük, amiben majd össze tudjuk keverni a tölteléket. A krumpliforgácsokhoz hozzáadjuk a babos részt, a reszelt trappistát és a tejfölt. Alaposan összekeverjük. A tölteléket szétosztjuk a fél krumplikban és megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
A tepsit előmelegített, 200 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.

Vissza az oldal tetejére