Aludttejes fánk (Sauermilchkrepl)

2015. február 27.

Aludttejes fánk

(Sauermilchkrepl)

 

Hozzávalók:

½ liter joghurt, vagy aludttej

40 dkg liszt

2 tojás

1 evőkanál cukor

csipet só

késhegynyi szódabikarbóna

 

A sütéshez:

zsír (kacsazsír)

 

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, a szódabikarbónát és összekeverjük a száraz összetevőket. Ezután beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a joghurtot vagy aludttejet, végül csomómentesre keverjük a masszát. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és egy evőkanállal kis halmokat csorgatunk a tésztából. Mindkét oldalukat megsütjük, majd egy tálra szedjük a kisült tésztát és lekvárral kínáljuk.

Vissza az oldal tetejére