Almás máj

2017. november 02.

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
3-4 db savanykás alma
vaj, zsír
só, bors, tárkony
3 csokor újhagyma vagy 4 kisebb fej hagyma
1 kis pohár tejföl
0,5 l tejszín

 

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt és tejfölt. A májat is hozzáadjuk, és gyorsan összeforraljuk. Végül az almakarikákra ráhalmozzuk a hagymás, tejszínes májat. Köretként pároljunk hozzá rizst.

Vissza az oldal tetejére