Almás desszert

2014. december 31.

Almás desszert

Hozzávalók:
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csésze tej (kb.: 2 dl)
2 csésze liszt (kb.: 3-3,5 dl)
ízlés szerint reszelt citromhéj

1/2 csomag sütőpor
2 db alma
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a tejjel. Majd hozzáadjuk a sütőporral és a reszelt citromhéjjal elkevert lisztet és csomómentesre keverjük a masszát. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk  a tojásfehérjék felvert habját is. A végén  piskótatésztához hasonló állagú tésztát kapunk. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, ügyeljünk á, hogy a magházból ne vágjunk a szeletbe kisebb darabot, majd a masszába forgatjuk. Bőséges forró zsírban vagy olajban, hasonló módon, mint amikor fánkot sütünk,  evőkanálnyi adagokat teszünk az almás-tésztás masszából, úgy, hogy minden egyes kanálba kerüljön 1 almadarab. Mindkét oldalát kisütjük. Porcukorral tálaljuk.

 

Vissza az oldal tetejére