Almás csicsóka saláta cukkini tempurával

2014. március 21.

Almás csicsóka saláta cukkini tempurával

Hozzávalók a salátához
2 db alma
20-25 dkg csicsóka
kis csokor friss bazsalikom
1 evőkanál xilit
2 evőkanál olívaolaj
2 db citrom

Hozzávalók a cukkini tempurához
15 dkg kukoricaliszt
3-4dkg kukoricakeményítő
1 db cukkini
jeges víz
semleges ízű olaj (napraforgó)

Elkészítés
A csicsókát meghámozzuk és kockára vágjuk. Annyi vizet öntünk rá , amennyi éppen ellepi, melybe belecsavarunk egy citrom kicsavart levét és pár percre állni hagyjuk. Közben az almák magházát kivágjuk és felkockázzuk. Kivesszük a csicsókát a citromos vízből és a összekeverjük az almával. Az olíva olajat elkeverjük a xilittel és a másik citrom levével és a salátára öntjük. Friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.

A kukoricalisztet és a kukoricakeményítőt összekeverjük és a hűtőbe tesszük, hagyjuk jól áthűlni. A cukkinit megmossuk a magházát kivágjuk és hasábokra daraboljuk. (A héját nyugodtan rajta hagyhatjuk.) Miután kivettük a lisztet a hűtőből annyi jeges vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, csomómentesre keverjük. Megforgatjuk benne a cukkini hasábokat és olajban kisütjük.

Vissza az oldal tetejére