Áldos, marha és rackahúsból

2013. augusztus 09.

Áldos, marha és racka húsból

Hozzávalók: (kb. 30 főre)
3 kg marha és birkahús vegyesen
60-80 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg gyökérzöldség (sárgarépa is)
60 dkg köles
zsír
fűszerek: só, bors, tárkony lestyán, rozmaring, kakukkfű, gyömbér,

Elkészítés
A felforrósított zsiradékon a húst megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymákat és a gyömbért, végül sózzuk. Eleinte engedi a levét, amint párolog folyamatosan pótolni kell a vizet. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a gyökérzöldséget és a fűszereket. Amikor a zöldség már félig puha, beletesszük az átmosott kölest, és készre főzzük.

Tálaláskor meghintjük finomra vágott zöldfűszerekkel és savanyú káposztát adunk hozzá.

Vissza az oldal tetejére