Adai pékkifli

2013. október 31.

Adai pékkifli

Hozzávalók:
½ kg liszt
2,5 -3 dl tej (amennyit a tészta felvesz)
1 élesztő (5 dkg)
1 egész tojás
2 ek. cukor
3 ek. házi tejföl
2 ek. kacsazsír
vaj

Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással elkeverjük. Ezután rászitáljuk a lisztet, és kicsit összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt és a zsírt, majd kis szüneteket tartva simára dagasztjuk. Ha kész, akkor belisztezzük a tetejét, és letakarva hagyjuk megkelni. Ha szépen megkelt, akkor lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és egyforma darabokat vágunk belőle. Ezekből egyenlő oldalú háromszöget nyújtunk, megkenjük sós, olvasztott vajjal, és a hosszú végétől kezdve kifliket formázva feltekerjük. Ezután a kifliket tepsibe rakjuk. Vigyázzunk, hogy ne tegyük őket szorosan egymás mellé, mert sütéskor tovább fognak dagadni. A tetejét megkenjük tejjel, és szórunk rá kömény- vagy szezámmagot. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kivettük a kifliket a sütőből, még egyszer, amíg még forróak, megkenjük őket tejjel.

Vissza az oldal tetejére