Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 59

Vaddisznós szélesmetélt

2017. október 16.
Vaddisznós szélesmetélt

A vaddisznó húst sózzuk, és egy megfelelő edényben felöntjük annyi olvasztott zsírral, ami ellepi. Tegyünk mellé pár szál kakukkfüvet. Tegyük be 80-90 fokos sütőbe (kb 8-10 óra) vagy a tűzhelyen apró lángon puhítsuk meg. Ha kész, tépkedjük szálakra a húst. Kevés zsíron pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Tegyük rá a tépett […]

Tovább a recepthez

Töltött padlizsán

2017. november 06.
Töltött padlizsán

A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbe vágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük. Ezután kb. negyed órát főzzük, majd […]

Tovább a recepthez

Csokis cookies

2018. április 23.
Csokis cookies

Konyhai robotgépben a vajat a cukrokkal kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát. A vajas keverékhez spatulával hozzádolgozzuk a lisztes keveréket, aztán a csokikat. Hűtőben pihentetjük egy keveset, de akár rögtön is süthető. 60 g-os gombócokat formázunk, majd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben […]

Tovább a recepthez

Adai pékkifli

2013. október 31.

Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és egy egész tojással keverjük el.

Tovább a recepthez

Ajvár

2012. október 19.
Ajvár

Először a padlizsánt sütjük meg. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és felaprítjuk.

Tovább a recepthez

Akácmézes kökényszörp

2016. február 04.
Akácmézes kökényszörp

A kökényt annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főzni.

Tovább a recepthez

Áldos, marha és rackahúsból

2013. augusztus 09.

A felforrósított zsiradékon a húst megpirítjuk,

Tovább a recepthez

Almapuffancs

2014. január 24.

Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.

Tovább a recepthez

Almás csicsóka saláta cukkini tempurával

2014. március 21.
Almás csicsóka saláta cukkini tempurával

A csicsókát meghámozzuk és kockára vágjuk.

Tovább a recepthez

Almás desszert

2014. december 31.
Almás desszert

A tojásokat szétválasztjuk.

Tovább a recepthez

Almás, kelt kalács

2015. február 06.
Almás, kelt kalács

Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt 2 dl langyos tejben, 1-2 evőkanál cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Almás máj

2017. november 02.
Almás máj

A megmosott savanykás almát karikákra vágjuk, magházát kivesszük, majd a vaj és a zsír olvasztott keverékén színre sütjük. Ezután kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban a kisebb darabokra vágott májat megsütjük. Fűszerezzük tárkonnyal, borssal és kevés sóval ízlés szerint. A megsült májat is kivesszük a serpenyőből. A visszamaradó zsírban újhagymát pirítunk, majd ráöntjük a tejszínt […]

Tovább a recepthez

Almás-mandulás habcsók torta

2017. szeptember 01.
Almás-mandulás habcsók torta

A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. A tésztát egy kapcsos tortaformában egyenletesen elosztjuk.   A habcsókhoz a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg […]

Tovább a recepthez

Almás sült pulykamáj

2015. december 11.
Almás sült pulykamáj

A konyhakész májat nagyobb kockára vágjuk.

Tovább a recepthez

Almás-diós pite, cider szósszal

2015. november 26.
Almás-diós pite, cider szósszal

A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük a sóval, majd belemorzsoljuk a kockára vágott vajat.

Tovább a recepthez

Almakaramell

2017. november 03.
Almakaramell

Az almákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Meghámozni nem kell. 20 dkg vajat felolvasztunk, és elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított gyümölcsöt. Ha már puha, felöntjük 2 dl fehérborral, és elpároljuk az alkoholtartalmát. További  20 percig főzzük, majd teljesen krémesre turmixoljuk. Ekkor ízesítjük kardamommal és fahéjjal, de aki szereti, citromhéjat is reszelhet bele. Ezután […]

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére