Összes receptünk

Összesen 853 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 54

Marhapofa ír sörrel

2017. december 18.
Marhapofa ír sörrel

A marhapofát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés kakaóporral. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és nagy lángon a hús mindkét oldalára néhány perc alatt kérget sütünk. Ha kész, kivesszük és félretesszük. Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat, ha szükséges, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadunk egy darab lereszelt sárgarépát, egy darab […]

Tovább a recepthez

Nógrádi töltött fürj

2017. december 15.
Nógrádi töltött fürj

Háztartási robotgépben a nyers csirkemellből és a tejszínből ún. prádot készítünk, majd sóval, petrezselyemmel és szerecsendióval ízesítjük. Az előkészített, tisztított fürjeket a bőrük alatt megtöltjük a práddal. A fürjek belsejébe vöröshagymát, friss fűszernövényeket teszünk (kakukkfű, rozmaring), a lábaikat összekötjük. 150 – 160 fokos, előmelegített sütőben 45 perc alatt, a mellükkel lefelé, sűrűn locsolgatva készre sütjük a fürjeket. […]

Tovább a recepthez

Palóc gulyás

2017. december 15.
Palóc gulyás

Zsíron megpirítjuk a hagymát a felkockázott szalonnával, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk egy evőkanál fűszerpaprikát, majd a felkockázott marhahúst is. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint. Az egészet egy picit lesütjük, aztán felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a répát, a zöldséget, a krumplit, majd beledobunk 2-3 babérlevelet. A húst puhára főzzük, majd kiszedjük. A levest a […]

Tovább a recepthez

Lucskos káposzta

2017. december 14.
Lucskos káposzta

A csülköt vagy a körmöket addig főzzük, amíg jól leválnak a csontról, majd kiszedjük és hagyjuk hűlni. Közben a káposztát kockára vagy hosszúra megvágjuk, és a leszűrt húslével felöntve odatesszük főni. A hagymát apróra vágva zsiradékon megdinszteljük, majd kevés paprikát szórunk rá, és a már kihűlt csülköt vagy húst ebbe beleforgatjuk, és beletesszük a kész […]

Tovább a recepthez

Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával

2017. december 01.
Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával

Az oldalast és a húst megpároljuk, és jól lepiritjuk. Egy másik edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, utána pedig a murkot. A sorrend lényeges, mert ettöl kap színt a leves. Végül a petrezselymet és a zellert is hozzáadjuk. Az egészet felöntjük vízzel, beledobunk 3-4 db babérlevelet, és az  készre főzzük. Elkészítjük a száraz rántást, majd hagyjuk […]

Tovább a recepthez

Rozmaringos fácánsült fehérborral, szőlős gersli rizottóval

2017. november 27.
Rozmaringos fácánsült fehérborral, szőlős gersli rizottóval

Az egész fácánt letisztítjuk, elfelezzük (a bőr rajta marad), majd kolozsvári szalonnával spékeljük. A zöldségeket, gyümölcsöt (sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, szőlő) megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, majd a húsokat a bőrös felével kérgezzük, majd egy kisebb tepsibe helyezzük. A visszamaradt pörzsanyagban megpároljuk a korábban előkészített, apró kockákra vágott vöröshagymát, kevés fokhagymát, sárgarépát. Megízesítjük 3 db […]

Tovább a recepthez

Nádasdy gombóc

2017. november 27.
Nádasdy gombóc

A tejet elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha a tej már langyos, mehet bele a búzadara is. Ezután folyamatos kevergetés mellett keményre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. Ekkor adjuk hozzá a tojások sárgáját és a meghámozott, kisebb kockákra vágott zsemléket. Belereszeljük a citromhéjat is. Az […]

Tovább a recepthez

Kelt hájas

2017. november 22.
Kelt hájas

Az élesztőt egy kis tejjel felfuttatjuk, és beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. Gyenge tésztát gyúrunk a maradék tejjel, és kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kinyújtjuk, és ráreszeljük a fagyott háj felét, és megszórjuk vaníliás cukorral. Ezután a tészta alsó egyharmadát felhajtjuk, majd az egészet újra felhajtjuk, így három rétegű lesz a tésztánk. Ezután […]

Tovább a recepthez

Kakashere- és kakastaréjpörkölt gánicával (kukoricadarával)

2017. november 22.
Kakashere- és kakastaréjpörkölt gánicával (kukoricadarával)

A kakastaréjokat és a heréket a hártyájától megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, zsírban megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a felkockázott szalonnát. Pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a kakastaréjt és a fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Sóval borssal ízesítjük. Másfél óra múlva hozzáadjuk a herét, és addig főzzük, amíg megpuhul. Végül az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. A […]

Tovább a recepthez

Halpaprikás

2017. november 18.
Halpaprikás

“Ahogy nálunk mondják, Isten is szerette a halászlevet, ezért lett az embernek 5 ujja  – hal, víz, paprika, só, hagyma.” A halat megpucoljuk, a belsőségeket kivesszük, és egy picit átmossuk. Ne mossuk ki teljesen, mert a vér, ami benne marad, remekül sűríti az ételünket. Tisztítás után a halat beirdaljuk, majd megsózzuk, felszeleteljük, és 3-4 órán […]

Tovább a recepthez

Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

2017. november 13.
Beregi csirke füstölt parenyicával és snidlinggel töltve, baconnal göngyölve

A csirkét szétbontjuk – a mellet és a combfilét fogjuk megtölteni. Ehhez a mellet  megnyitjuk, a combjából kivesszük a felső csontot. A húsokat megszórjuk apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd natúr, füstölt parenyicaszeleteket helyezünk rájuk, és az egészet összetekerjük, majd baconba csomagoljuk. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntünk, ebbe helyezzük bele a megtöltött húsokat, majd 160 […]

Tovább a recepthez

Szilvalekváros-mákos galette

2017. november 13.
Szilvalekváros-mákos galette

A teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekeverjük az édesítőszerrel és a csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és a 3 ek. vizet. Addig gyúrjuk, amíg gombóccá nem áll össze a tésztánk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, és annyi vizet adunk […]

Tovább a recepthez

Cékla gratin

2017. november 06.
Cékla gratin

A céklákat megpucoljuk, majd lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, beledobjuk a kissé kinyomkodott céklát, fűszerezzük, majd felöntjük a fehérborral. Lefedjük, majd puhára pároljuk, és egyenletesen elterítjük egy tűzálló tálban. A tejfölbe morzsoljuk a sajtot, majd ráöntjük a párolt cékla tetejére, és ezt is egyenletesen elterítjük. 180 fokon pirosra sütjük.

Tovább a recepthez

Töltött padlizsán

2017. november 06.
Töltött padlizsán

A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbe vágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük. Ezután kb. negyed órát főzzük, majd […]

Tovább a recepthez

Sütőtökös pite

2017. november 06.
Sütőtökös pite

A vajat a liszttel és a porcukorral összegyúrjuk. Fontos, hogy ne lágyuljon el a keverék, ezért érdemes robotgéppel végezni ezt a műveletet. Miután az összetevők elmorzsolódtak, hozzáadjuk a keverékhez a tojássárgáját is, majd egynemű masszává dolgozzuk össze. Ezután elosztjuk 1/3-ad, 2/3-ad arányban, és köralakúra formázzuk a kezünkkel mindkét darabot. Végül hűtőbe tesszük a tésztát. Közben […]

Tovább a recepthez

Almakaramell

2017. november 03.
Almakaramell

Az almákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Meghámozni nem kell. 20 dkg vajat felolvasztunk, és elkezdjük rajta dinsztelni a felaprított gyümölcsöt. Ha már puha, felöntjük 2 dl fehérborral, és elpároljuk az alkoholtartalmát. További  20 percig főzzük, majd teljesen krémesre turmixoljuk. Ekkor ízesítjük kardamommal és fahéjjal, de aki szereti, citromhéjat is reszelhet bele. Ezután […]

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére