Töltött padlizsán

2017. november 06.

Hozzávalók:

2 db padlizsán
4-5 db paradicsom
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 bögre főtt köles
15 dkg juhsajt
15 dkg keménysajt
3 ek. olívaolaj
oregánó, kakukkfű, majoranna
só, bors


 

A paradicsomokat kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a padlizsánokat félbe vágjuk, majd a belsejüket kivágjuk, felkockázzuk és félretesszük. A kölest megfőzzük. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a padlizsánok kockára vágott belsejét, fűszerezzük, felöntjük egy kevés vízzel, és a paradicsomot is hozzátesszük.
Ezután kb. negyed órát főzzük, majd hozzáadjuk a kölest és a juhsajtot is. A padlizsánokat egy tűzálló tálba tesszük, megtöltjük őket, majd a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Az egészet forró, 190 fokos sütőbe toljuk, és pirosra sütjük.

Vissza az oldal tetejére