Marcsi Világa

Madaras

2017. május 08.
Madaras

A Gasztroangyal ezúttal egy igazán különleges helyszínre, Madarasra látogat. Megismerjük Marcsi szülőfaluját és a kedves ismerősöket. Emellett a katonaéletbe is beleláthatunk, kiderül, hogyan töltik napjaikat és milyen ételeket fogyasztanak a környéken szolgálatot teljesítő honvédek.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gyúrjunk, dagasszunk!

2017. május 08.
Gyúrjunk, dagasszunk!

A tapasztalt háziasszonyok bármikor kiráznak a kisujjukból egy kelt tésztát, ám aki először próbálkozik vele, annak gyakran problémát okoznak az alapvető kérdések is. Mennyi liszthez mennyi víz, hány tojás, meddig dagasszuk, meddig kelesszük? A receptek általában leírják a pontos mennyiségeket, időintervallumokat, a sütés megfelelő hőfokát, mégis előfordul, hogy nem olyan lesz a végeredmény, amilyennek szeretnénk. […]

Tovább

Csörnyeföld és Vendvidék

2017. május 05.
Csörnyeföld és Vendvidék

A Gasztroangyal ezúttal az ország nyugati felébe utazik. Marcsi Bussay Dórival kel útra, aki elmeséli, hogyan ápolja édesapja emlékét, és miként viszi tovább a borászatot. Eközben bejárjuk Csörnyeföldet, és a Vendvidéken élő szlovének gasztronómiai hagyományait is megismerjük.

Gasztroangyal adások megtekintése

A legjobb tanács

2017. május 03.
A legjobb tanács

Biztosan Tőletek is gyakran kérnek tanácsot konyhai ügyekben az ismerősök, barátok, családtagok. Én is szinte minden nap kapok ilyen témájú leveleket. Milyen bort válasszak a vacsorához, hogyan készítsem a piskótát, milyen lekvár illik legjobban a kalácshoz… Mióta a Gasztroangyalt készítjük, számos tanácsot, tippet és receptek osztottam meg Veletek, és örülök, hogy úgy tekintetek rám, mint […]

Tovább

Tél végi túra Zalában

2017. március 27.
Tél végi túra Zalában

A Gasztroangyal ezen a héten annak jár utána, hogyan telnek a hosszú, tél végi napok a zalai falvakban. Marcsi bekukkant a kamrákba és a pincékbe, hogy kiderítse, mi maradt még a nyáron eltett tartalékokból, a helyi asszonyok pedig megmutatják neki, milyen ételeket főznek ebben az időszakban, és hogyan készülnek a tavaszi munkálatokra.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gasztroangyal – Gazvacsora

2016. szeptember 27.
Gasztroangyal - Gazvacsora

A Gasztroangyal a Mecsek vadregényes erdeibe látogat, hogy kiderítse, vajon milyen vacsora készülhet „gazokból”. Marcsi Bio Bia segítségével megkóstolja a különféle vadon termő növényeket, és utánajár, milyen élettani hatásuk van. Közben készül turbolya pesto, csalános csirkemáj pástétom és szulákos-sós felfújt is.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gasztroangyal: Vidék a fővárosban

2016. szeptember 02.
Gasztroangyal: Vidék a fővárosban
Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére