Marcsi Világa

Emlékezetes sütemények

2018. február 05.
Emlékezetes sütemények

A Gasztroangyal ezúttal édes körútra indul, miközben Marcsi kideríti, miként inspirálják napjaink remek cukrászait a nagymamáktól fennmaradt receptek, ízek és élmények. Megtudjuk, hogyan érdemes újragondolni a régi süteményeket, mitől lesz fenséges a forró csoki, hogy készül a puncs és miként lesz a „szegények tésztájából” ínycsiklandozó finomság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Téli Balaton

2018. január 30.
Téli Balaton

A Gasztroangyal a téli Balatonhoz érkezik. Marcsi korcsolyázik, vitorlázik, és egy nyíltvízi főzés is majdnem összejön… Siófokon kiderül, mit okoz egy falat édesen krémes sütemény és egy korty zamatos pálinka találkozása, Lajoskomáromban pedig malacpofa, bor, naspolya és peka is kerül az asztalra.

Gasztroangyal adások megtekintése

Nagymaros

2018. január 22.
Nagymaros

A Gasztroangyal a Dunakanyarba látogat, ahol Marcsi a nagymarosi piac termelőit látogatja meg. Kiderül, hogyan működik a permakultúrás gazdálkodás a konyhakertben, hogy kerül valaki Verőcéről az Amerikai Egyesült Államokba, a barbecue világbajnokságra, és miként indíthat el egy jól sikerült karácsonyi vacsora egy sikeres vállalkozást.

Gasztroangyal adások megtekintése

Máramaros

2018. január 11.
Máramaros

A Gasztroangyal ezúttal Máramaros környékére utazik, ahol Marcsi bepillant az ott élők hétköznapjaiba. Kiderül, hogyan élnek azon a vidéken a szórvány magyarok, hogy kerülnek a környékre angolok, és milyenek a helyi receptek.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szatmár a határon túl

2018. január 04.
Szatmár a határon túl

A Gasztroangyal ezúttal Szatmár határon túli részére utazik, ahol sváb és magyar közösségek is élnek. Marcsi kideríti, miről híres a krasznabélteki bor, és hogyan készül a strudli.

Gasztroangyal adások megtekintése

Nógrádi kirándulás

2017. december 14.
Nógrádi kirándulás

A Gasztroangyal ezúttal Nógrádban kalandozik, ahol kiderül, hogyan készül a palócgomolya és a palócleves kicsit másként. Megtudjuk, mi köze a legszebb magyar mozdonynak egy aranyérmes feketesörhöz, hogyan lehet egy ír kocsmaétel rétsági, és hogyan főznek egy 18. századi kastély konyháján manapság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Újra játszunk a Facebookon!

2017. december 08.
Újra játszunk a Facebookon!

Ma este újabb nyereményjáték veszi kezdetét Facebook oldalunkon. Figyeljétek az oldalt, ha szeretnétek könyvet nyerni!  

Tovább

Gyergyószárhegy

2017. november 29.
Gyergyószárhegy

A Gasztroangyal ezúttal Gyergyószárhegyre utazik, és kideríti, mitől lesz olyan ízletes és kiváló a helyben termett káposzta. Marcsi részt vesz a szüreten, és a helyiek segítségével a legkülönfélébb fogásokat készíti el ebből a remek zöldségből. Azt is kipróbálja, milyen a „levelen-sült”, mely egy igazán régi, legendás recept.

Gasztroangyal adások megtekintése

Játsszatok velünk a Facebookon!

2017. november 28.
Játsszatok velünk a Facebookon!

November 28-30. között kísérjétek figyelemmel Facebook oldalunkat, és játsszatok velünk.

Tovább

Sárvár

2017. november 22.
Sárvár

A Gasztroangyal ezúttal időutazásra indul. Marcsi Sárvár falai közt idézi fel a Nádasdyak történetét, szokásait és természetesen kedvenc ételeiket. Kiderül, hogyan készült a kor egyik kedvence, a fácánsült, illik-e murok a tehénhúshoz, és arra is fény derül, sikerül-e Marcsinak elkészítenie a Nádasdy gombócot.

Gasztroangyal adások megtekintése

Használjatok hajdinát!

2017. november 15.
Használjatok hajdinát!

Nekünk magyaroknak megvannak a bevált receptjeink, és ragaszkodunk is hozzájuk. Különösen igaz ez a köretek tekintetében, hiszen nagyjából háromféle fordul meg leggyakrabban a konyháinkban – burgonya, rizs, tészta. Ezeket persze lehet variálni, jöhet hozzájuk még némi párolt vagy sült zöldség is. Aki nem fél kísérletezni, bátran kipróbálhat újdonságokat is. Ajánlom figyelmetekbe például a hajdinát, ami […]

Tovább

Eszék

2017. november 15.
Eszék

A Gasztroangyal ezúttal Eszékre utazik, hogy meglátogassa a környéken élő magyarokat. Marcsi bejárja a helyi piacot, ahol a tengerparti területekről származó termelői gránátalmát és mandarint is lehet kapni, de a közeli magyar falvak gazdái is gyönyörű áruval látják el a város lakóit. Megtudjuk, miről híres Kopács, Várdaróc és Laskó, valamint az is kiderül, hogyan készül […]

Gasztroangyal adások megtekintése

Szatmári gasztrotúra Takács Lajossal

2017. november 09.
Szatmári gasztrotúra Takács Lajossal

A Gasztroangyal ezúttal az ország egyik legkeletibb csücskébe indul, ahol Marcsi és Takács Lajos felkutatják a legjobb szatmári alapanyagokat. Kiderül, miben különbözik a sárga-, kék- és feketelábú csirke húsa, megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen omlós csirkehúst sütni, és megnézzük, hogyan kerülhet a legjobb minőségű vaj, joghurt és túrókrém minden nap a pusztadobosi óvodások tányérjára.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szeged környéki zöldségmustra

2017. november 02.
Szeged környéki zöldségmustra

A Gasztroangyal ezúttal Szeged környékére utazik, ahol kiderül, hogyan jutnak a környék lakói helyben termett, kiváló minőségű zöldségekhez. Marcsi rátalál egy fantasztikus termelői klub üzletére, kideríti, hogyan működik a zöldségdobozrendszer, különleges növényeket kóstol, és találkozik néhány kiváló séffel is egy kis alföldi tanyán.

Gasztroangyal adások megtekintése

Tuzsér

2017. október 26.
Tuzsér

A Gasztroangyal ezúttal Tuzsérra látogat, ahol éppen zajlik az almaszüret. Kiderül, mitől igazán kiváló a helyi alma, hogyan készül az almafánk, a töltött palacsinta, és Marcsi egyik fantasztikus receptje, az almakaramell.

Gasztroangyal adások megtekintése

Berzencei batátaszüret

2017. október 16.
Berzencei batátaszüret

A Gasztroangyal Berzencére utazik, ahol a Kovács család éppen batátaszüretre készül. Marcsi is beáll segíteni, és közben kiderül, milyen sokféle felhasználási módja van ennek a fantasztikus zöldségnek. Belekóstolunk a körteszüretbe is, és kiderítjük, miért szuperélelmiszer a fodroskel.

Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére