Marcsi Világa

Cegléd

2018. március 26.
Cegléd

A Gasztroangyal ezúttal Cegléd környékére látogat, ahol a tél utolsó napjaiban már mindenki a tavaszt várja. Kiderül, hogyan készül a csíramálé és a laskaleves, Marcsi megsüti kedvenc túrós pitéjét, és azt is láthatjuk, mivel foglalatoskodnak a tanyán élők ebben az időszakban.

Gasztroangyal adások megtekintése

Játék a Facebookon!

2018. március 23.
Játék a Facebookon!

Játsszatok velünk a Facebookon, ha szeretnétek nyerni egy remek porszívót.     Nyereményjáték játékszabályzat A promóció semmilyen módon sem szponzorált, hozzájárult vagy adminisztrált a Facebook-tól vagy a Facebook által, és nem is áll azzal semmilyen kapcsolatban! A Facebook nem vonható felelősségre bármilyen szabálytalanság vagy reklamáció esetében! I. A nyereményjáték részvételi feltételei A promóciós játék (továbbiakban: […]

Tovább

Budai gasztrokaland

2018. március 12.
Budai gasztrokaland

A Gasztroangyal ezúttal két részes minisorozatban mutatja be Budapest legkülönlegesebb gasztrohelyszíneit. Marcsi és Vinkó József, a gasztronómia múltjának és jelenének egyik legnagyobb ismerője Budára indulnak, hogy kiderítsék, tényleg Márai egykori kedvenc helyén adják-e a legjobb reggelit, mi a legendás Balázs Vendéglő madártejének a titka, és hogyan lehet a krumplipaprikást elegáns étekké varázsolni.

Gasztroangyal adások megtekintése

Lulla

2018. február 26.
Lulla

A Gasztroangyal ezúttal a festői Lullára látogat. Marcsi alapanyagokat gyűjt, hogy próbára tegye a szakácsnövendékek kreativitását, és közben azt is kideríti, mitől olyan fantasztikus a töreki bab, és vajon illik-e a vetrece a tépett húsos szendvicsbe.

Gasztroangyal adások megtekintése

Emlékezetes sütemények

2018. február 05.
Emlékezetes sütemények

A Gasztroangyal ezúttal édes körútra indul, miközben Marcsi kideríti, miként inspirálják napjaink remek cukrászait a nagymamáktól fennmaradt receptek, ízek és élmények. Megtudjuk, hogyan érdemes újragondolni a régi süteményeket, mitől lesz fenséges a forró csoki, hogy készül a puncs és miként lesz a „szegények tésztájából” ínycsiklandozó finomság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Téli Balaton

2018. január 30.
Téli Balaton

A Gasztroangyal a téli Balatonhoz érkezik. Marcsi korcsolyázik, vitorlázik, és egy nyíltvízi főzés is majdnem összejön… Siófokon kiderül, mit okoz egy falat édesen krémes sütemény és egy korty zamatos pálinka találkozása, Lajoskomáromban pedig malacpofa, bor, naspolya és peka is kerül az asztalra.

Gasztroangyal adások megtekintése

Nagymaros

2018. január 22.
Nagymaros

A Gasztroangyal a Dunakanyarba látogat, ahol Marcsi a nagymarosi piac termelőit látogatja meg. Kiderül, hogyan működik a permakultúrás gazdálkodás a konyhakertben, hogy kerül valaki Verőcéről az Amerikai Egyesült Államokba, a barbecue világbajnokságra, és miként indíthat el egy jól sikerült karácsonyi vacsora egy sikeres vállalkozást.

Gasztroangyal adások megtekintése

Máramaros

2018. január 11.
Máramaros

A Gasztroangyal ezúttal Máramaros környékére utazik, ahol Marcsi bepillant az ott élők hétköznapjaiba. Kiderül, hogyan élnek azon a vidéken a szórvány magyarok, hogy kerülnek a környékre angolok, és milyenek a helyi receptek.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szatmár a határon túl

2018. január 04.
Szatmár a határon túl

A Gasztroangyal ezúttal Szatmár határon túli részére utazik, ahol sváb és magyar közösségek is élnek. Marcsi kideríti, miről híres a krasznabélteki bor, és hogyan készül a strudli.

Gasztroangyal adások megtekintése

Nógrádi kirándulás

2017. december 14.
Nógrádi kirándulás

A Gasztroangyal ezúttal Nógrádban kalandozik, ahol kiderül, hogyan készül a palócgomolya és a palócleves kicsit másként. Megtudjuk, mi köze a legszebb magyar mozdonynak egy aranyérmes feketesörhöz, hogyan lehet egy ír kocsmaétel rétsági, és hogyan főznek egy 18. századi kastély konyháján manapság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Újra játszunk a Facebookon!

2017. december 08.
Újra játszunk a Facebookon!

Ma este újabb nyereményjáték veszi kezdetét Facebook oldalunkon. Figyeljétek az oldalt, ha szeretnétek könyvet nyerni!  

Tovább

Gyergyószárhegy

2017. november 29.
Gyergyószárhegy

A Gasztroangyal ezúttal Gyergyószárhegyre utazik, és kideríti, mitől lesz olyan ízletes és kiváló a helyben termett káposzta. Marcsi részt vesz a szüreten, és a helyiek segítségével a legkülönfélébb fogásokat készíti el ebből a remek zöldségből. Azt is kipróbálja, milyen a „levelen-sült”, mely egy igazán régi, legendás recept.

Gasztroangyal adások megtekintése

Játsszatok velünk a Facebookon!

2017. november 28.
Játsszatok velünk a Facebookon!

November 28-30. között kísérjétek figyelemmel Facebook oldalunkat, és játsszatok velünk.

Tovább

Sárvár

2017. november 22.
Sárvár

A Gasztroangyal ezúttal időutazásra indul. Marcsi Sárvár falai közt idézi fel a Nádasdyak történetét, szokásait és természetesen kedvenc ételeiket. Kiderül, hogyan készült a kor egyik kedvence, a fácánsült, illik-e murok a tehénhúshoz, és arra is fény derül, sikerül-e Marcsinak elkészítenie a Nádasdy gombócot.

Gasztroangyal adások megtekintése

Használjatok hajdinát!

2017. november 15.
Használjatok hajdinát!

Nekünk magyaroknak megvannak a bevált receptjeink, és ragaszkodunk is hozzájuk. Különösen igaz ez a köretek tekintetében, hiszen nagyjából háromféle fordul meg leggyakrabban a konyháinkban – burgonya, rizs, tészta. Ezeket persze lehet variálni, jöhet hozzájuk még némi párolt vagy sült zöldség is. Aki nem fél kísérletezni, bátran kipróbálhat újdonságokat is. Ajánlom figyelmetekbe például a hajdinát, ami […]

Tovább

Eszék

2017. november 15.
Eszék

A Gasztroangyal ezúttal Eszékre utazik, hogy meglátogassa a környéken élő magyarokat. Marcsi bejárja a helyi piacot, ahol a tengerparti területekről származó termelői gránátalmát és mandarint is lehet kapni, de a közeli magyar falvak gazdái is gyönyörű áruval látják el a város lakóit. Megtudjuk, miről híres Kopács, Várdaróc és Laskó, valamint az is kiderül, hogyan készül […]

Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére