Marcsi Világa

Máramaros

2018. január 11.
Máramaros

A Gasztroangyal ezúttal Máramaros környékére utazik, ahol Marcsi bepillant az ott élők hétköznapjaiba. Kiderül, hogyan élnek azon a vidéken a szórvány magyarok, hogy kerülnek a környékre angolok, és milyenek a helyi receptek.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szatmár a határon túl

2018. január 04.
Szatmár a határon túl

A Gasztroangyal ezúttal Szatmár határon túli részére utazik, ahol sváb és magyar közösségek is élnek. Marcsi kideríti, miről híres a krasznabélteki bor, és hogyan készül a strudli.

Gasztroangyal adások megtekintése

Nógrádi kirándulás

2017. december 14.
Nógrádi kirándulás

A Gasztroangyal ezúttal Nógrádban kalandozik, ahol kiderül, hogyan készül a palócgomolya és a palócleves kicsit másként. Megtudjuk, mi köze a legszebb magyar mozdonynak egy aranyérmes feketesörhöz, hogyan lehet egy ír kocsmaétel rétsági, és hogyan főznek egy 18. századi kastély konyháján manapság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Újra játszunk a Facebookon!

2017. december 08.
Újra játszunk a Facebookon!

Ma este újabb nyereményjáték veszi kezdetét Facebook oldalunkon. Figyeljétek az oldalt, ha szeretnétek könyvet nyerni!  

Tovább

Gyergyószárhegy

2017. november 29.
Gyergyószárhegy

A Gasztroangyal ezúttal Gyergyószárhegyre utazik, és kideríti, mitől lesz olyan ízletes és kiváló a helyben termett káposzta. Marcsi részt vesz a szüreten, és a helyiek segítségével a legkülönfélébb fogásokat készíti el ebből a remek zöldségből. Azt is kipróbálja, milyen a „levelen-sült”, mely egy igazán régi, legendás recept.

Gasztroangyal adások megtekintése

Játsszatok velünk a Facebookon!

2017. november 28.
Játsszatok velünk a Facebookon!

November 28-30. között kísérjétek figyelemmel Facebook oldalunkat, és játsszatok velünk.

Tovább

Sárvár

2017. november 22.
Sárvár

A Gasztroangyal ezúttal időutazásra indul. Marcsi Sárvár falai közt idézi fel a Nádasdyak történetét, szokásait és természetesen kedvenc ételeiket. Kiderül, hogyan készült a kor egyik kedvence, a fácánsült, illik-e murok a tehénhúshoz, és arra is fény derül, sikerül-e Marcsinak elkészítenie a Nádasdy gombócot.

Gasztroangyal adások megtekintése

Használjatok hajdinát!

2017. november 15.
Használjatok hajdinát!

Nekünk magyaroknak megvannak a bevált receptjeink, és ragaszkodunk is hozzájuk. Különösen igaz ez a köretek tekintetében, hiszen nagyjából háromféle fordul meg leggyakrabban a konyháinkban – burgonya, rizs, tészta. Ezeket persze lehet variálni, jöhet hozzájuk még némi párolt vagy sült zöldség is. Aki nem fél kísérletezni, bátran kipróbálhat újdonságokat is. Ajánlom figyelmetekbe például a hajdinát, ami […]

Tovább

Eszék

2017. november 15.
Eszék

A Gasztroangyal ezúttal Eszékre utazik, hogy meglátogassa a környéken élő magyarokat. Marcsi bejárja a helyi piacot, ahol a tengerparti területekről származó termelői gránátalmát és mandarint is lehet kapni, de a közeli magyar falvak gazdái is gyönyörű áruval látják el a város lakóit. Megtudjuk, miről híres Kopács, Várdaróc és Laskó, valamint az is kiderül, hogyan készül […]

Gasztroangyal adások megtekintése

Szatmári gasztrotúra Takács Lajossal

2017. november 09.
Szatmári gasztrotúra Takács Lajossal

A Gasztroangyal ezúttal az ország egyik legkeletibb csücskébe indul, ahol Marcsi és Takács Lajos felkutatják a legjobb szatmári alapanyagokat. Kiderül, miben különbözik a sárga-, kék- és feketelábú csirke húsa, megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűen omlós csirkehúst sütni, és megnézzük, hogyan kerülhet a legjobb minőségű vaj, joghurt és túrókrém minden nap a pusztadobosi óvodások tányérjára.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szeged környéki zöldségmustra

2017. november 02.
Szeged környéki zöldségmustra

A Gasztroangyal ezúttal Szeged környékére utazik, ahol kiderül, hogyan jutnak a környék lakói helyben termett, kiváló minőségű zöldségekhez. Marcsi rátalál egy fantasztikus termelői klub üzletére, kideríti, hogyan működik a zöldségdobozrendszer, különleges növényeket kóstol, és találkozik néhány kiváló séffel is egy kis alföldi tanyán.

Gasztroangyal adások megtekintése

Tuzsér

2017. október 26.
Tuzsér

A Gasztroangyal ezúttal Tuzsérra látogat, ahol éppen zajlik az almaszüret. Kiderül, mitől igazán kiváló a helyi alma, hogyan készül az almafánk, a töltött palacsinta, és Marcsi egyik fantasztikus receptje, az almakaramell.

Gasztroangyal adások megtekintése

Berzencei batátaszüret

2017. október 16.
Berzencei batátaszüret

A Gasztroangyal Berzencére utazik, ahol a Kovács család éppen batátaszüretre készül. Marcsi is beáll segíteni, és közben kiderül, milyen sokféle felhasználási módja van ennek a fantasztikus zöldségnek. Belekóstolunk a körteszüretbe is, és kiderítjük, miért szuperélelmiszer a fodroskel.

Gasztroangyal adások megtekintése

Kakucs

2017. október 02.
Kakucs

A Gasztroangyal Kakucsra utazik, ahol Marcsi a kiváló vadételek mellett a gokartozásba is belekóstol. Megismerünk egy többgenerációs családot, ahol a gyerekektől a nagymamákig, mindenki egy közös célért dolgozik, és az is kiderül, miért olyan különleges a környéken található ősborókás.

Gasztroangyal adások megtekintése

Befőzés Szentesen

2017. szeptember 26.
Befőzés Szentesen

A Gasztroangyal Szentes környékére utazik, ahol mindenki éppen azzal foglalatoskodik, hogy a nyár ízeit télire is megőrizze. Marcsi kideríti, miként dolgozzák fel a helyiek a paradicsomot, paprikát, bodzát, almát, és azt is megtudjuk, hogyan készül az egyik híres szentesi étel, a galambhúsos tarhonya.

Gasztroangyal adások megtekintése

Tállya

2017. szeptember 21.
Tállya

A Gasztroangyal ezúttal Tállyára utazik, ahol a történelem emlékei ma is jelen vannak a környék lakosainak életében. Marcsi találkozik a helyi kádárokkal, megismerkedik egy kőfaragó mesterrel, és kideríti, milyen receptek maradtak fenn a régi időkből.

Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére