Marcsi Világa

Nyereményjáték a Facebook oldalunkon!

2017. július 05.
Nyereményjáték a Facebook oldalunkon!

Játsszatok velünk a héten, és nyerjétek meg azt a remek turmixgépet, melyet a legutóbbi videonkban is használtam a smoothie-k elkészítéséhez.   Nyereményjáték játékszabályzat A promóció semmilyen módon sem szponzorált, hozzájárult vagy adminisztrált a Facebook-tól vagy a Facebook által, és nem is áll azzal semmilyen kapcsolatban! A Facebook nem vonható felelősségre bármilyen szabálytalanság vagy reklamáció esetében! […]

Tovább

Nagypeterdi lakodalom

2017. június 12.
Nagypeterdi lakodalom

A Gasztroangyal ezúttal Nagypeterdre indul egy különleges meghívás okán. Marcsi segédkezik az asszonyoknak a lakodalmi sütemények elkészítésében, megnézi, mit készítenek a frissen levágott disznóból a násznép számára, végül pedig következhet a hajnalig tartó mulatság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Bozsok

2017. június 07.
Bozsok

A Gasztroangyal Bozsokra utazik, ahol a falu mind a 350 lakója összetartó közösségben él. A malomban őrölt búzából tejes kiőrlésű kenyér készül, kiderül, milyen a gesztenyés pávaszem, és Marcsi elkíséri a helyieket a „hegybe” is, ahová pihenni jár a falu apraja-nagyja.

Gasztroangyal adások megtekintése

Megvan a harmadik Aranykönyv-díj!

2017. május 30.
Megvan a harmadik Aranykönyv-díj!

Az Aranykönyv-díj történetében még sohasem fordult elő, hogy egy szerző három egymást követő évben is elnyerje ezt a kitüntető címet, melyet internetes szavazás során az olvasók ítélnek oda. Borbás Marcsi 2015-ben „A sűrűje”, 2016-ban „A sűrűje 2.”, 2017-ben pedig az Édes békeidők című könyvével hozta el a díjat, így az előző kötetek után – melyek […]

Tovább

Barcs

2017. május 29.
Barcs

A Gasztroangyal ezúttal Barcsra utazik, ahol a helyiek megmutatják a Dráva menti erdők csodálatos világát. Marcsi megkóstolja a környék egyik legkülönlegesebb ételét, az irdalt halászlét, sziromkalácsot süt az asszonyokkal, és megkeresi a “lant fenyőt” is.

Gasztroangyal adások megtekintése

Kolozsvár

2017. május 23.
Kolozsvár

A Gasztroangyal ezúttal Kolozsvár környékére utazik. Marcsi kideríti, milyen fogások voltak egykoron a nemesi családok kedvencei, és hogyan kerültek a kalotaszegi főzőasszonyok a főurak konyháira. Természetesen a remek receptek sem maradnak ki az adásból.

Gasztroangyal adások megtekintése

Magyarlapád

2017. május 16.
Magyarlapád

A Gasztroangyal ezúttal a határon túlra, Magyarlapádra látogat. Marcsi megkóstolja a helyi kenyeret, kideríti, mit főznek rucából, és találkozik a szórványkollégium lakóival, akik megtanítják neki, hogyan készül a lucskos káposzta és a havasi kifli.

Gasztroangyal adások megtekintése

Madaras

2017. május 08.
Madaras

A Gasztroangyal ezúttal egy igazán különleges helyszínre, Madarasra látogat. Megismerjük Marcsi szülőfaluját és a kedves ismerősöket. Emellett a katonaéletbe is beleláthatunk, kiderül, hogyan töltik napjaikat és milyen ételeket fogyasztanak a környéken szolgálatot teljesítő honvédek.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gyúrjunk, dagasszunk!

2017. május 08.
Gyúrjunk, dagasszunk!

A tapasztalt háziasszonyok bármikor kiráznak a kisujjukból egy kelt tésztát, ám aki először próbálkozik vele, annak gyakran problémát okoznak az alapvető kérdések is. Mennyi liszthez mennyi víz, hány tojás, meddig dagasszuk, meddig kelesszük? A receptek általában leírják a pontos mennyiségeket, időintervallumokat, a sütés megfelelő hőfokát, mégis előfordul, hogy nem olyan lesz a végeredmény, amilyennek szeretnénk. […]

Tovább

Csörnyeföld és Vendvidék

2017. május 05.
Csörnyeföld és Vendvidék

A Gasztroangyal ezúttal az ország nyugati felébe utazik. Marcsi Bussay Dórival kel útra, aki elmeséli, hogyan ápolja édesapja emlékét, és miként viszi tovább a borászatot. Eközben bejárjuk Csörnyeföldet, és a Vendvidéken élő szlovének gasztronómiai hagyományait is megismerjük.

Gasztroangyal adások megtekintése

A legjobb tanács

2017. május 03.
A legjobb tanács

Biztosan Tőletek is gyakran kérnek tanácsot konyhai ügyekben az ismerősök, barátok, családtagok. Én is szinte minden nap kapok ilyen témájú leveleket. Milyen bort válasszak a vacsorához, hogyan készítsem a piskótát, milyen lekvár illik legjobban a kalácshoz… Mióta a Gasztroangyalt készítjük, számos tanácsot, tippet és receptek osztottam meg Veletek, és örülök, hogy úgy tekintetek rám, mint […]

Tovább

Tél végi túra Zalában

2017. március 27.
Tél végi túra Zalában

A Gasztroangyal ezen a héten annak jár utána, hogyan telnek a hosszú, tél végi napok a zalai falvakban. Marcsi bekukkant a kamrákba és a pincékbe, hogy kiderítse, mi maradt még a nyáron eltett tartalékokból, a helyi asszonyok pedig megmutatják neki, milyen ételeket főznek ebben az időszakban, és hogyan készülnek a tavaszi munkálatokra.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gasztroangyal – Gazvacsora

2016. szeptember 27.
Gasztroangyal - Gazvacsora

A Gasztroangyal a Mecsek vadregényes erdeibe látogat, hogy kiderítse, vajon milyen vacsora készülhet „gazokból”. Marcsi Bio Bia segítségével megkóstolja a különféle vadon termő növényeket, és utánajár, milyen élettani hatásuk van. Közben készül turbolya pesto, csalános csirkemáj pástétom és szulákos-sós felfújt is.

Gasztroangyal adások megtekintése

Gasztroangyal: Vidék a fővárosban

2016. szeptember 02.
Gasztroangyal: Vidék a fővárosban
Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére