Marcsi Világa

Berzencei batátaszüret

2017. október 16.
Berzencei batátaszüret

A Gasztroangyal Berzencére utazik, ahol a Kovács család éppen batátaszüretre készül. Marcsi is beáll segíteni, és közben kiderül, milyen sokféle felhasználási módja van ennek a fantasztikus zöldségnek. Belekóstolunk a körteszüretbe is, és kiderítjük, miért szuperélelmiszer a fodroskel.

Gasztroangyal adások megtekintése

Kakucs

2017. október 02.
Kakucs

A Gasztroangyal Kakucsra utazik, ahol Marcsi a kiváló vadételek mellett a gokartozásba is belekóstol. Megismerünk egy többgenerációs családot, ahol a gyerekektől a nagymamákig, mindenki egy közös célért dolgozik, és az is kiderül, miért olyan különleges a környéken található ősborókás.

Gasztroangyal adások megtekintése

Befőzés Szentesen

2017. szeptember 26.
Befőzés Szentesen

A Gasztroangyal Szentes környékére utazik, ahol mindenki éppen azzal foglalatoskodik, hogy a nyár ízeit télire is megőrizze. Marcsi kideríti, miként dolgozzák fel a helyiek a paradicsomot, paprikát, bodzát, almát, és azt is megtudjuk, hogyan készül az egyik híres szentesi étel, a galambhúsos tarhonya.

Gasztroangyal adások megtekintése

Tállya

2017. szeptember 21.
Tállya

A Gasztroangyal ezúttal Tállyára utazik, ahol a történelem emlékei ma is jelen vannak a környék lakosainak életében. Marcsi találkozik a helyi kádárokkal, megismerkedik egy kőfaragó mesterrel, és kideríti, milyen receptek maradtak fenn a régi időkből.

Gasztroangyal adások megtekintése

Veresegyház

2017. szeptember 14.
Veresegyház

A Gasztroangyal Veresegyházra utazik, ahol több biokertészet is működik. Marcsi megkóstolja a kiváló minőségű zöldségeket, kideríti, hogyan készül a „széllel bélelt”, és még a Medveotthon lakóinak is kedveskedik egy kis finomsággal.

Gasztroangyal adások megtekintése

Szamos mente

2017. szeptember 06.
Szamos mente

A Gasztroangyal a Szamoshoz indul, hogy felfedezze azt a faluszéli kocsmát, melyről maga Petőfi Sándor is megemlékezett egyik költeményében. Marcsi bejárja az ottani falvakat, melyeket egykoron árvíz pusztított el, és kideríti, melyek a környék legjobb receptjei.

Gasztroangyal adások megtekintése

Fantasztikus menüsorral készülünk!

2017. szeptember 04.
Fantasztikus menüsorral készülünk!

Szeptember 22-én veszi kezdetét “A világ minden Tállya” elnevezésű programsorozat az Oroszlános Borhotelben. Mostanra a szombat esti menü is összeállt.   Üdvözlő falat: Tökmagolajos sajtkrém , pirított tökmaggal , házi kenyérrel Royal Tokaji birtok Furmint 2016 (száraz)   Hideg előétel: Marinált kacsamáj pástétom Sárgamuskotály 2016 (száraz)   Leves: Vargánya cappuccino Dűlőválogatás Furmint 2015 (Szent Tamás-Nyulászó […]

Tovább

Vendégségben Kalla Kálmánnál

2017. szeptember 01.
Vendégségben Kalla Kálmánnál

A Gasztroangyal évadnyitó epizódjában Marcsi hazánk egyik legnevesebb séfjét, Kalla Kálmánt látogatja meg. A legendás mester főzött már királynőknek és világsztároknak is, ezúttal pedig a műsor nézőit avatja be néhány mesterfogásba.

Gasztroangyal adások megtekintése

A VILÁG MINDEN TÁLLYA

2017. augusztus 21.
A VILÁG MINDEN TÁLLYA

Ahogyan már a Facebookról is értesülhettetek, szeptember 22-én elindul “A világ minden Tállya” című programsorozat az Oroszlános Borhotelben. Tállya különleges atmoszférája, történelmének máig jelenlévő emlékei nyújtották az inspirációt, hogy új barátainkkal együtt megálmodjuk és létrehozzuk ezt a havonta jelentkező eseménysorozatot, melynek segítségével Ti is egy megismételhetetlen élmény részeseivé válhattok. Amellett, hogy megismerhetitek a környék legendáit, […]

Tovább

Nyereményjáték a Facebook oldalunkon!

2017. július 05.
Nyereményjáték a Facebook oldalunkon!

Játsszatok velünk a héten, és nyerjétek meg azt a remek turmixgépet, melyet a legutóbbi videonkban is használtam a smoothie-k elkészítéséhez.   Nyereményjáték játékszabályzat A promóció semmilyen módon sem szponzorált, hozzájárult vagy adminisztrált a Facebook-tól vagy a Facebook által, és nem is áll azzal semmilyen kapcsolatban! A Facebook nem vonható felelősségre bármilyen szabálytalanság vagy reklamáció esetében! […]

Tovább

Nagypeterdi lakodalom

2017. június 12.
Nagypeterdi lakodalom

A Gasztroangyal ezúttal Nagypeterdre indul egy különleges meghívás okán. Marcsi segédkezik az asszonyoknak a lakodalmi sütemények elkészítésében, megnézi, mit készítenek a frissen levágott disznóból a násznép számára, végül pedig következhet a hajnalig tartó mulatság.

Gasztroangyal adások megtekintése

Bozsok

2017. június 07.
Bozsok

A Gasztroangyal Bozsokra utazik, ahol a falu mind a 350 lakója összetartó közösségben él. A malomban őrölt búzából tejes kiőrlésű kenyér készül, kiderül, milyen a gesztenyés pávaszem, és Marcsi elkíséri a helyieket a „hegybe” is, ahová pihenni jár a falu apraja-nagyja.

Gasztroangyal adások megtekintése

Megvan a harmadik Aranykönyv-díj!

2017. május 30.
Megvan a harmadik Aranykönyv-díj!

Az Aranykönyv-díj történetében még sohasem fordult elő, hogy egy szerző három egymást követő évben is elnyerje ezt a kitüntető címet, melyet internetes szavazás során az olvasók ítélnek oda. Borbás Marcsi 2015-ben „A sűrűje”, 2016-ban „A sűrűje 2.”, 2017-ben pedig az Édes békeidők című könyvével hozta el a díjat, így az előző kötetek után – melyek […]

Tovább

Barcs

2017. május 29.
Barcs

A Gasztroangyal ezúttal Barcsra utazik, ahol a helyiek megmutatják a Dráva menti erdők csodálatos világát. Marcsi megkóstolja a környék egyik legkülönlegesebb ételét, az irdalt halászlét, sziromkalácsot süt az asszonyokkal, és megkeresi a “lant fenyőt” is.

Gasztroangyal adások megtekintése

Kolozsvár

2017. május 23.
Kolozsvár

A Gasztroangyal ezúttal Kolozsvár környékére utazik. Marcsi kideríti, milyen fogások voltak egykoron a nemesi családok kedvencei, és hogyan kerültek a kalotaszegi főzőasszonyok a főurak konyháira. Természetesen a remek receptek sem maradnak ki az adásból.

Gasztroangyal adások megtekintése

Magyarlapád

2017. május 16.
Magyarlapád

A Gasztroangyal ezúttal a határon túlra, Magyarlapádra látogat. Marcsi megkóstolja a helyi kenyeret, kideríti, mit főznek rucából, és találkozik a szórványkollégium lakóival, akik megtanítják neki, hogyan készül a lucskos káposzta és a havasi kifli.

Gasztroangyal adások megtekintése
Vissza az oldal tetejére